Hier ben je: Home » ArnhemVocaal.nl » Agenda

Concert- en activiteitenagenda

De agenda van ArnhemVocaal.nl staat open voor alle vocale activiteiten in Arnhem en omgeving. Je hier er terecht voor optredens, workshops en cursussen. Voeg een activiteit toe.

september 2018

vrijdag 7 september 2018, 20:00uWorkshop
Open Avond
Binnenstadskoor Arnhem
Basisschool 'De Sterrenkring', Arnhem
Blekerstraat 2
Aanvang: 20:00 uur (zaal open: 19:45 uur)
Kaarten: aanmelden mag maar hoeft niet
Beschrijving:
Het BinnenStadsKoor (BSK), bestaande uit enthousiaste koorleden, zingt al meer dan 35 jaar, vanuit de betrokkenheid bij de samenleving.
Gerechtigheid, vrede, emancipatie, solidariteit en de zorg voor een gezond milieu, een humanistische en socialistische mens- en maatschappijvisie gelden als inspiratiebron. “Samen staan we sterk(er)” en het appèl dat gedaan wordt op de eigen inzet. Deze combinatie bepaalt het unieke karakter van het BSK.
Wil je ons koor wil leren kennen, sfeer proeven, of wil je onderzoeken of zingen in een koor iets voor je is: kom vrijblijvend een avond meezingen. Iedereen is welkom, met of zonder zangervaring.
Ons repertoire bestaat uit 4-stemmige wereldmuziek, maatschappelijk betrokken liederen, sfeer- en gelegenheidsmuziek. Als BSK leveren we regelmatig een bijdrage aan manifestaties en thema-avonden, speciale stads- of wijkactiviteiten, zoals b.v de jaarlijkse lichtjesavond op Moscowa, de Volkorenavond of de winteropening van het Openlucht Museum. We organiseren af en toe zelf concerten.
Dit onder de energieke leiding van onze dirigent Mathijs Dubbeldam.
Voel je je aangesproken, kom dan op onze OPEN AVOND van 7 september.


zaterdag 22 september 2018, 20:15uOptreden
Avondland, Europese koormuziek 19e/20e eeuw
Cappella ad Fluvium en Helmonds Kamerkoor
Opstandingskerk, Arnhem
Rosendaalseweg 505
Aanvang: 20:15 uur (zaal open: 19:30 uur)
Einde: zaterdag 22 september 2018, 22:15 uur
Entree: 12,50 euro, Voorverkoopprijs
Kaarten: www.adfluvium.nl
Beschrijving:
Het Arnhemse koor Cappella ad Fluvium en het Helmonds Kamerkoor werken onder leiding van Peter-Paul van Beekum samen in dit unieke project. Centraal in het programma staat de intieme en tegelijkertijd zeer expressieve Dubbelkorige Mis van Frank Martin. Dit dubbelkorige werk uit 1926 is van een ontroerende tederheid en heeft tegelijkertijd de grandeur van een symfonie.
Verder worden de dubbelkorige “Fest- und Gedenksprüche” van Johannes Brahms uitgevoerd. Daarnaast staan onder meer nog de “Trois Chansons” van Maurice Ravel en de “Trois Chansons” van Claude Debussy op het programma.

zaterdag 29 september 2018, 10:00uOptreden
workshop voor vrouwenkoor met Panta Rhei Vocaal, Stabat Mater van Pergolesi
workshopdeelneemsters en vrouwen van Panta Rhei V
NPB gebouw, Velp
Dr. Fabiusstraat 12 6881 RZ
Aanvang: 10:00 uur (zaal open: 09:30 uur)
Einde: 16:00 uur
Entree: 27,50 euro
Kaarten: via website pantarheivocaal.nl
    Inlichtingen:
  • site
Beschrijving:
Panta Rhei Vocaal organiseert op zaterdag 29 september een workshop voor vrouwenkoor waar het Stabat Mater van G.Pergolesi centraal staat. In de fijne sfeer van het NPB gebouw gaan we een hele dag werken aan verschillende delen uit dit fantastische stuk. Het accent ligt op het heerlijk samen zingen en ook op het stemtechnisch zo goed en mooi mogelijk realiseren van deze stukken. Op het einde van de dag geven wij een kleine presentatie.
Kosten: €27,50 inclusief koffie en thee.
Voor wie: voor vrouwen met koorervaring. De muziek wordt van te voren digitaal aangeleverd zodat ieder zich thuis kan voorbereiden.
Workshopleider: Frank Litjens, dirigent Panta Rhei Vocaal